Per 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen binnen onze praktijken. Ook verzoeken wij u om een handdoek of badlaken mee te nemen voor op de behandelbank. Deze kunnen we dan na elke behandeling goed reinigen.

Bij klachten graag een bericht en dan verplaatsen wij kosteloos uw afspraak.

CORONA UPDATE 3-10-2020

LOCATIE HULST:

Bij Fysiofit in Hulst bent u van harte welkom als u geen Corona gerateerde gezondheidsklachten heeft. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen of uw afspraak zonder kosten verplaatsen. Afspraken kunt u telefonisch maken en voor minder dringende zaken kunt u ons mailen. info@fysiofitzeeland.nl

Kom alleen naar uw afspraak mits u jonger bent dan 16 jaar of begeleiding nodig heeft.

Bij binnenkomst gelieve uw handen te reinigen en voor u de behandelkamer binnenstapt zal onze therapeut u vragen naar uw gezondheid.

LOCATIE KLOOSTERZANDE ( inpandig bij EGC De BRON )

Vanwege de toename in het aantal coronabesmettingen in Nederland maar ook in de regio is het helaas weer noodzakelijk om strengere maatregelen in te voeren in Eerstelijns Gezondheidscentrum de
Bron. De maatregelen zijn van kracht vanaf 05-10-2020.
Hieronder volgen de nieuwe maatregelen:

  • Het is alleen nog mogelijk om telefonisch afspraken te maken of vragen te stellen, dus het is niet meer mogelijk om onaangekondigd binnen te lopen in de praktijk, de voordeur is dan ook op slot
  • Bij het telefonisch maken van een afspraak worden er door de assistentes eerst vragen gesteld om het risico op een coronabesmetting in te schatten.
  • Als u een afspraak heeft gemaakt en u komt naar de praktijk, dan willen wij u vragen om eerst aan te bellen, een medewerker laat u binnen en zal daarna ook eerst nogmaals een coronacheck uitvoeren
  • Kom alleen naar uw afspraak, tenzij u begeleiding nodig heeft
  • Bij drukte in de wachtkamer wordt u gevraagd om buiten te wachten
  • Overige disciplines binnen ons centrum zoals bijvoorbeeld de psychologen bellen u als zij klaar zijn om u te ontvangen en wachten u op bij de voordeur.

  • Wij begrijpen dat deze maatregelen voor u als patiënt niet prettig zijn. Toch vragen wij uw begrip en medewerking, zodat we samen de best mogelijke zorg kunnen blijven leveren.

Opstarten noodzakelijke fysiotherapie

Vanaf deze week hebben we van het RIVM groen licht gekregen om te starten met het verantwoord opschalen van de noodzakelijke reguliere zorg. ?

Wat is nu noodzakelijke fysiotherapeutische zorg?
Is het op basis van de door onze beroepsgroep vastgestelde richtlijnen niet langer meer verantwoord om de behandeling uit te stellen? Kan er irreversibele gezondheidsschade optreden? Of bent u recent geopereerd en loopt het herstel niet zoals verwacht? Dan kunnen we u in behandeling nemen. ?

Welke mogelijkheden zijn er?
Kunnen we u digitaal begeleiden, dan zullen we dat doen. Is het noodzakelijk dat u naar de praktijk komt, dan is dit alleen mogelijk met inachtneming van onderstaande richtlijnen. ?

Wat is de procedure?
Bestaande cliënten worden persoonlijk op de hoogte gebeld door hun eigen fysiotherapeut. Nieuwe cliënten kunnen zich telefonisch melden en zullen door de fysiotherapeut worden teruggebeld. Aan de hand van een telefonische intake word besloten of u ‘op afstand’ word behandeld of dat het noodzakelijk is om de behandeling op de praktijk te laten plaatsvinden. Het is helaas nog niet mogelijk om iedereen op de praktijk te kunnen ontvangen. Iedere collega zal hier op basis van de geldende richtlijnen een professionele afweging in maken. Wij vragen u dit te respecteren! ✊

Wanneer u uitgenodigd word om naar de praktijk te komen, dan zal vooraf aan u gevraagd worden om onderstaande vragen te beantwoorden:
– U heeft geen koorts, verkoudheidsklachten, hoest niet(ook geen milde symptomen)?
– U heeft geen huisgenoten/gezinsgenoten met koorts en/of benauwdheidsklachten?
– U heeft de afgelopen 24u geen covid-19 symptomen gehad?
– U heeft geen huisgenoten/gezinsgenoten die de afgelopen 14 dagen covid-19 hebben gehad? ?

Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen, zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF goedgekeurd protocol. Veiligheid voor u en voor ons staat altijd voorop! ?

Is het veilig om naar Fysiofit te komen?
Ja, het is volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door. Bij het maken van de afspraak, zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt. Uw behandelingen zullen anders zijn dan u gewend was. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere strenge regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen hiervoor uw begrip en medewerking.?


Welke maatregelen zijn er getroffen?
Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in uw elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:
– Gebruik bij binnenkomst desinfectiemiddel om uw handen te ontsmetten;
– Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;
– Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider (die wacht in de auto);
– Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;
– Verlaat het pand direct na afloop van de behandeling;
– Vergeet niet een handdoek mee te nemen;
– Maak, waar mogelijk, geen gebruik van de toiletten;
– Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige medewerkers op;
– Bij onduidelijkheid omtrent het corona beleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan. ?

Tenslotte
Het is mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje en handschoenen. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar hangt af van uw persoonlijke situatie en behandeling. Indien u dit zelf nadrukkelijk wenst, willen we u vragen om dit vooraf kenbaar te maken.

Als u hierover vragen heeft, dan geeft uw fysiotherapeut daar graag antwoord op. Voor afspraken belt u bij voorkeur tussen 8:30u en 12:00u naar 0114-315724 (Hulst) of 0114-682386 (Kloosterzande)

Groen licht!

❌❌❌ EINDELIJK GROEN LICHT ❌❌❌

Wat een mooie dag…! Enorm blij dat we snel weer terug aan de slag mogen. Hoewel we ons realiseren dat voor veel mensen de nood intussen vrij hoog is, moeten we toch nog heel even geduld hebben.

Morgen ontvangen we de nieuwe richtlijnen van het KNGF. Op zijn vroegst ontvangen we halverwege volgende week de PBM. Houd onze pagina dus goed in de gaten.

Uiteraard kunt u morgen wel al telefonisch contact opnemen.

Corona crisis

De overheid heeft gisteravond besloten dat alle fysieke fysiotherapie behandelingen per direct gestopt moeten worden ?
Dit betekent concreet dat wij, tot nader order, maar op z’n minst tot 6 april, niet meer fysiek kunnen behandelen in onze praktijk ⛔️

Wij blijven telefonisch bereikbaar om u van adviezen te blijven voorzien ?

Mocht er toch fysiotherapie noodzakelijk zijn, dan kunnen we u ‘op afstand’ begeleiden d.m.v. videobellen en een online trainingsprogramma ?

Wij hopen u na 6 april weer fysiek te mogen ontmoeten! ?.
Blijf gezond en hopelijk tot snel weer!