Wat doet een kinderfysiotherapeut

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen van 0 t/m 18 jaar die problemen ervaren in de grove en/of fijne motoriek.
Bewegen start direct vanaf de geboorte en bewegingen aanleren gaat door tot ver in de volwassen periode van ons leven. Vaak gaat het bewegen zonder erbij na te denken en leren kinderen nieuwe bewegingen moeiteloos aan.
Echter, soms gaat bewegen niet zo vanzelfsprekend en vraagt bewegen specialistische aandacht. Daar kan de kinderfysiotherapeut uw kind bij helpen.

De kinderfysiotherapeut helpt kinderen om het bewegingspatroon zo snel mogelijk te optimaliseren en leeftijdsadequaat te maken. Ook U als ouder speelt hierin vaak een grote, belangrijke rol.  Daarnaast is er een nauw contact met o.a. huisarts, specialist, revalidatiecentrum, leerkracht, GGD of consultatiebureau.

Voorbeelden van klachten die een kinderfysiotherapeut kan behandelen:

  • Ontwikkelingsstoornissen
  • schrijfproblemen
  • voorkeurshoudingen bij baby’s
  • bijzondere manieren van voortbewegen; billenschuiven, tenenlopen
  • pijnklachten aan het bewegingsapparaat

Vergoeding kinderfysiotherapie

Sinds 2011 maakt de kinderfysiotherapie gebruik van DTF. Dit wilt zeggen dat U via directe toegankelijkheid bij ons terecht kunt. Er is dus geen verwijzing van de huisarts noodzakelijk. Heeft U wel een verwijzing van de arts ontvangen? Dan vragen wij U deze mee te nemen naar de intake. Kinderfysiotherapie wordt bij ieder kind onder de 18 jaar 18 behandelingen vergoed.
Hierna kan, indien nodig, de aanvullende verzekering worden aangesproken.

Voor kinderfysiotherapie bij fysiofit kunt u bij Rowena terecht.