Na het afronden van zijn studie fysiotherapie, begon Michel als zelfstandig waarnemer te werken in diverse praktijken in Zeeuws Vlaanderen. Tijdens deze waarnemingen kom je terecht in verschillende werksituaties. Je leert tijdens zo’n periode veel collega’s kennen en komt in aanraking met diverse werkwijzen. Je ziet als beginnend fysiotherapeut in zo’n periode veel dingen die je helpen om een betere fysiotherapeut te worden. Maar je ervaart ook zaken die je zelf anders en beter zou willen doen.

Op zoek naar vastigheid en vanuit de overtuiging dat bepaalde zaken beter konden, groeide de behoefte om deze visie zelf te gaan ontplooien. In 2007 kreeg hij de mogelijkheid om deze plannen in de praktijk te brengen in samenwerking met Sportcentrum Delta te Hulst. Het behandelen van een klacht is niet alleen een kunstje dat is voorbehouden aan de fysiotherapeut. De patiënt heeft hier zelf een grote verantwoordelijkheid in. Door de samenwerking op deze locatie tussen fysiotherapie aan de ene kant en fitness aan de andere kant, konden we deze visie in de praktijk brengen. Ons motto is dan ook nog steeds:      ‘Samen werken aan uw gezondheid’

Al snel bleek dat onze praktijk in een behoefte voorzag. Het aantal patiënten dat de praktijk bezocht groeide snel en in 2009 moest er verbouwd worden om aan de vraag te kunnen voldoen. In de tussentijd was het team van Fysiofit versterkt met twee collega’s met ieder hun eigen expertise. Remco Hamelink als osteopaat en Lorenzo d’Hont als sportfysiotherapeut. Vanuit onze visie om een zo breed mogelijk publiek van de beste zorg te kunnen voorzien, was dit een eerste belangrijke stap in de ontwikkeling van de praktijk, zoals we deze nu kennen. Mede dankzij hen kreeg onze praktijk een forse kwaliteitsinjectie.

In 2009 deed zich de mogelijkheid voor om de praktijk van John de Hullu te Kloosterzande over te nemen. Begin 2010 was deze overname een feit en kon er verhuisd worden naar een nieuwe praktijkruimte in het voormalige Rabobank gebouw te Kloosterzande. Door de groei van de prakrijk kwamen er steeds meer organisatorische, administratieve en facilitaire taken bij. Om deze zaken beter te structureren werd Mascha van Bunder-Boddaert de allereerste praktijkondersteuner bij Fysiofit. Als multifunctionele duizendpoot nam zij een groot gedeelte van de ondersteunende en facilitaire taken op zich. John en Chris bleven parttime werkzaam en in 2011 kwam Inge Heijens-De Booij op de locatie Kloosterzande werken. Al snel werd zij een onmisbare kracht binnen Fysiofit en met haar kennis op het gebied van manueel therapie is zij nog altijd een belangrijke factor in ons team.

Om in te kunnen spelen op een steeds breder wordende zorgvraag werd in de jaren erna ons team uitgebreid met meerdere collega’s. Vele hebben hun eigen specialisatie en zijn allemaal een belangrijk onderdeel van ons bedrijf.

Psychosomatische fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, kinderoefentherapie, oedeem therapie, geriatrisch fysiotherapeut.

Naast de vele collega’s zijn we ook steeds zichtbaarder in Zeeuws Vlaanderen. Op dit moment hebben we vijf locaties. 2 Praktijken in Hulst, Sint Jansteen, Kloosterzande en Terneuzen.

In de loop der jaren zien we dat ons zorgaanbod gegroeid is. We bieden naast fysiotherapie ook sport en revalidatie mogelijkheden aan, we hebben een lifestylecoach, en werken samen met tal van andere zorgverleners om uw zorgvraag zo goed en zo snel mogelijk te beantwoorden. Daarom vinden wij dat de naam Fysiofit de lading niet meer dekt.

Daarom gaan we per 1-1-23 verder onder de naam Fysiek.

Fysiek Fysiotherapie * Fysiek Fitness * Fysiek Leefstijl * Fysiek Zorg.