Even voorstellen

Mijn naam is Karen Buysse (1989) en mijn roots liggen in IJzendijke. Altijd al ben ik met bewegen en gezondheid bezig geweest en op de basisschool wist ik te zeggen dat ‘fysiotherapie wel iets voor mij zou zijn’. In 2011 heb ik in Breda de opleiding tot fysiotherapeut afgerond.

Gedurende de studie fysiotherapie kwam ik in contact met de osteopathie. De manier waarop er in de osteopathie naar het lichaam gekeken wordt, vond en vind ik nog steeds fascinerend. De 5-jarige deeltijd opleiding was voor mij een uitdaging en een leerzame reis zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak.

Al snel na afronding van de osteopathie opleiding ben ik de bijscholing van Frank de Bakker gaan volgen, de Geïntegreerde Technieken. In de praktijk pas ik de zachte manuele technieken toe, die ik in deze bijscholing geleerd heb, om de klachten zo goed als ik kan te verlichten en verhelpen.

Uniek aan mijn praktijk is dat ik naast osteopathie ook nog bioresonantie therapie aanbied. In 2019 heb ik de cursus tot bioresonantie therapeut afgerond en hierdoor heb ik de mogelijkheid om middels deze energetische therapievorm het lichaam te onderzoeken en behandelen. Klachten die onder andere in aanmerking komen voor behandeling middels bioresonantie zijn: klachten ten gevolge van inhalatie allergieën en/of voedingsintoleranties, een verdenking van inhalatie allergieën en/of voedingsintoleranties, spijsverteringsklachten en vermoeidheid. Over deze therapievorm kunt u op mijn website meer lezen.

Hieronder een korte toelichting over mijn werk als osteopaat.

Wat doet een osteopaat

Als osteopaat ben ik deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam. De behandeling richt zich op het verlichten en/of wegnemen van lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en/of buikpijn waardoor je je weer optimaal gezond kunt voelen. Ik gebruik voor de osteopathische behandeling geen medicijnen of apparatuur, maar alleen mijn handen. Het is een veilige behandelwijze met een lage behandelfrequentie.

Niet alleen je klacht, maar jij als geheel staat centraal
Gezondheid is beweging. Alles in het lichaam heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Ik ben opgeleid om bewegingsverlies te voelen en te bepalen of dit in relatie staat tot je klachten. De klachten en de plek waar ik behandel, zitten niet perse op dezelfde plek. In je lichaam staat immers alles met elkaar in verbinding.
Ik neem de tijd om goed naar je te luisteren en om je lichaam te onderzoeken. Daarnaast probeer ik meer te weten te komen over de achtergronden van je klacht en wat je zelf kunt doen aan de klacht om je gezondheid te verbeteren. Ik werk samen met andere disciplines als dit nodig is.

Voorbeelden van klachten die een osteopaat kan behandelen

Volwassenen

 • hoofdpijnklachten
 • (acute) lage rug- en nekpijn met uitstralende klachten in armen of benen
 • ademhalingsproblemen (astma, hyperventilatie en bronchitis)
 • maagklachten (misselijkheid, oprispringen)
 • spijsverteringsklachten (obstipatie en diarree)
 • buikpijnklachten
 • menstruatiestoornissen (buik-/rugpijn, onregelmatige cyclus)
 • blaasproblemen (urineverlies, blaasontstekingen)

Sporters

 • enkelletsel (o.a. terugkerende verzwikkingen)
 • knieblessures (o.a. runners knee, jumpers knee)
 • liesklachten
 • hamstringklachten
 • (chronische) peesontstekingen
 • stijfheid van gewrichten en/of spieren

Meer informatie over mijn behandelwijze en met welke klachten ik je kan helpen, kun je vinden op de website.

Tarief en vergoeding

Een eerste consult duurt 60minuten á 85,- euro.
Een vervolgconsult duurt 45minuten á 75,- euro.
In sommige gevallen volstaat een behandeling van 30minuten, de kosten zijn hiervoor 55,- euro.

Wat krijg ik vergoed?

Osteopathie wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heb je toch nog twijfels, of wil je weten hoeveel je nog te besteden hebt vanuit je aanvullende pakket, neem dan direct telefonisch contact op met je zorgverzekeraar.

Contactgegevens


Pastoor Versterplein 11a             Westlandstraat 12
4587 CW, Kloosterzande            4511 XX, Breskens

W: www.buysseosteopathie.nl
E: info@buysseosteopathie.nl
T: +31 (0)6 126 156 17

buysse%20osteopathie%20-%20logo%20-%20png